sobota 5. listopadu 2011

Nemůžu se nakopnout..


Díky Liško..za Tvůj komentář. Protože zkouším něco napsat.

Bylo to kdysi prima, zapisovat si sebe.
Jenže pak se něco stalo..nevím co, ale přestalo se mi chtít cokoliv dělat.

Takhle vstanu a sednu k počítači, třeba v sobotu ráno , jako vždy s kafem, když ještě všichni spí, tak jako dřív..jenže nic. Když chci psát, tak se mi zoufale přestane chtít, protože mi to připadá TAK ZBYTEČNÝ.
Nechce se mi dělat nic, ale tak silně, že to nepřekonám..vlastně jen pracuju..já vím, že BYCH MOHLA nahlížet optimisticky na to co žiju, že když to budu zkoušet, když se k tomu alespoň TROCHU DONUTÍM, tak se to změní a život dostane barevnější tony..

Možná je to tím, že jsem odešla z těch Jánek. Hory mi chybí.

A přitom..máme to tu všechno fajn, hezkej byt na náměstí s velkou terasou a blízko lesoparku, taky práce se daří až moc, práce je vlastně nad hlavu , začínám víc a víc pronikat do podnikání, teď s R. zakládáme s.r.o. a možná budeme kupovat další s.r.o. a pak bych měla dokonce i zaměstnance..nepřála jsem si kdysi to všechno?

Rozum mi říká buď šťastná, že máš práci, že máš taky nějaký ty ambice a nápady, že jsi zdravá Ty i děti..buď spokojená přece!

Někdy si vzpomenu na svůj..no snad to byl sen nebo vzpomínka..
Seděla jsem v nějakém venkovním hledišti, byl podzim a vítr mi cuchal vlasy.Na sobě takovej ten kabát s vysokým límcem, kam si můžu schovat tvář..
Měla jsem všechno, vše co mi prolítlo mozkem jsem dosáhla..lehce a bez větších překážek.
Tím jsem byla celistvá a uspokojená.


V tom hledišti jsem ale byla prázdná a sama..a o tom to celé bylo.


6 komentářů:

Mija řekl(a)...

Sáro, díky vám jsem si začala psát vlastní "virtuální hrob" :), jste určitě inspirací..nevzdávejte to a když bude chuť, čas..provětrejte klávesnici. Těším se na další příspěvky. Hezký večer.

Sara řekl(a)...

Mijo,děkuju.Mimochodem..moc se mi líbí Vaše fotka na profilu. Ráda nahlídnu do "virtuálního hrobu" ...ten název vyvolává zvědavost !

Mija řekl(a)...

Saro, ráda pošlu pozvánku, ale myslím, že budete nejspíš zklamaná..deník jedné postarší matky tj. nic hlubokého, "virtuální hrob" není bohužel :) název jen..moje označení pro blogy...obecně. Můj kontakt je workingmama@email.cz

Sara řekl(a)...

Mijo..určitě nebudu zklamaná..životy postarších matek jsou leckdy mnohem zajímavější , než si uvědomujeme..patřím k nim také :o).
Ten virtuální hrob mě docela rozesmívá..připomíná mi to,že jsem kdysi chtěla napsat knihu s názvem.."Myšlenkami přibitá k zemi "

Anonymní řekl(a)...

Sáro, mě to občas taky napadne. Nebo spíš podobná nechuť psát a podobný pocit čehosi promarněného nebo neuskutečněného. A někdy je to normální zklamání - ze života, ze sebe samé ... Ale pak to pustím po větru a snažím se vychutnat chvíli, která zrovna je. A když zjistím, jaké trápení má známá, o níž jsem to ani netušila (autistický syn), tak si řeknu - tak, a mazej něco užitečného promýšlet a dělat ...

Mirka řekl(a)...

Sáro, kdybych Tě neznala, napadlo by mě, že Ti chybí láska. Ne láska lidí, ale vzájemná vášnivá láska muže a ženy.

Taky mívám tyhle pocity.

Byla jsem strašně, strašně moc dlouho vášnivě! zamilovaná, proti všech pravidlům o zamilovanosti.

Neumím zřejmě jen tak spokojeně mít ráda. Tedy ne, že bych neměla ráda, to mám, ale nespokojeně.

Chybí mi ta vášeň, chybí mi ta zamilovanost. Z toho vyvěrají všechny moje pocity...prázdnoty.